Missing piece - chapter 5

Melanie's perspektiv:
Höga andetag brusade i mitt öra och lämnade värmde efter sig på min hals. En stor hand var placerad över mina darrande läppar och den andra handen var placerad på min axel som jag antog skulle försöka få mig att förstå att jag kunde vara säker nu. Dock flög massa tankar runt i mitt tomma men samtidigt fyllda huvud. Var det person som dragit ner mig här en ökänd seriemördare som var anledningen till att poliserna kommit hit och ställt till en sådan röra? Men det var en löjlig tanke. Det var säkert bara en utav alla fulla ungdomar från festhuset som gömde sig undan att bli tagna av polisen för olagligt drickande och störande enligt grannarna runt omkring. Ovanför det lilla hålet vi befann oss i kunde man höra polismännens klampande och osmidiga steg i det höga gräset. Dom var nära hålet och jag kunde se med mina tårfyllda ögon att ficklampornas starka ljus flög över oss gång på gång. Mitt hjärta dunkade i hundranittio och nu var det inte bara läpparna som skakade, det var hela kroppen. Skulle polisen hitta oss och ta oss till polisstationen skulle min och Katy's plan att hålla det här hemligt för våra - specielt mina - föräldrar. Mammas och pappas mordiska, arga blick dom skulle ha när dom skulle se mig i en cell var fast bränd i mitt huvud. Dom skulle bli så förbannade att när jag slutligen kommit ur den där cellen så skulle jag aldrig mer få se dagsljus igen. 
"Be quiet and stay calm. You don't want the police to catch us, so move slowly, alright?" viskade en mörk, raspig men samtidigt så mjuk och lugnande röst som tillhörde personen bakom mig. Greppet om min mun och axel löstes upp och jag var villig att sätta mig på andra sidan av det lilla hålet och jag var snabb med att förflytta mig. Jag drog upp mina lortiga ben från mitt fall ner i det hålet, mot mitt bröst och kollade intensivt på killen som satt framför mig. Men det enda jag tilläts att se var ett par mörka ögon som kollade rakt in i mina och som tindrade svagt under månljuset, resten hade mörkret slutit sig fast vid vilket gjorde att jag inte kunde uppfatta om jag visste eller hade sett honom i huset. Men jag antog att jag iallafall inte kände personen eftersom rösten hade jag aldrig tidigare hört hans röst.
"You aren't Katy," snäste han i en låg, tydlig viskning som inte alls var lika lugn som den tidigare varit. Den var kall, iskall och skarp. Även om jag inte kunde se mycket av personen framför mig kunde jag se att han spände blicken i mig.
"No, I'm not," viskade jag hackigt och lågt tillbaka, inte alls lika starkt som jag hade hoppats att det skulle vara. Jag gillade inte att visa mig svag men vid det är tillfället fanns det ingenting annat jag kunde göra. En tung suckning slapp ur hans mun.  Han drog sin hand genom sitt mörka hår och slog ner blicken i jorden vi satt på. 
Medan våran lilla konversation hängde kvar i luften satt jag och kollade på honom. Jag ville veta vem han var och även vem Katy som han nämnde var. Men han var förmodligen förbannad och irriterad för att jag inte var den personen som han hoppats på var när jag sprang där uppe på ängen och som han sedan dragit ner hit, så jag vågade inte säga något. Inte heller vågade jag öppna munnen för poliserna som fortfarande vandrade runt omkring oss.
Medan minuterna gick och mörkret samt tystnade omringade oss kunde jag inte hålla min mun stängd. Även om vi befann oss i en ganska olämlig situation att prata i så kunde jag inte hålla det inne. Även om jag kunde fråga personen när poliserna försvunnit så kunde jag nästan spå att han skulle sticka så fort han hade möjligheten och inte stanna några extra minuter och små snacka.
"Who are you?" viskade jag så lågt med rösten fylld av alldeles för mycket nyfikenhet och undran. Men killen reagerade som att jag inte fanns där. Han behöll sin blick nere i marken och hörde jag inte allt för fel medan vinden pustade förbi oss så slapp en suck ur hans mun.
"Shut up, the cops is up there," muttrade han lågt tillbaka och jag behövde tänka två gånger om det verkligen var samma kille som hade den trygga, lugnande rösten för några minuter sedan. Jag ryggade tillbaka, var han verkligen så oförskämd? Var han så "förbannad" för att jag inte var den där "Katy"?
"Why so harsh?"
Han suckade, betydligt högre denna gång men han kollade fortfarande inte upp. 
"Just tell me you're name? You kinda saved me from being arrested, don't you thing I deserve to know the name from my saver?" sade jag seriöst men samtidigt fanns det smulor av ironi som jag inte riktigt kunde styra över.
"I did not 'save' you and you really don't need to know my name," 
"Why not? Just tell me,"
Han drog hande genom sitt hår, fuktade sina läppar då jag kunde höra ett svagt smack efteråt. "I'm the owner of this shit house, does that give you a clue of who I am?"
Jag skakade huvudet. "No...?"
Var det meningen att jag skulle veta? Ingen klocka ringde i mitt huvud och inte heller kunde jag komma ihåg någon utav dom nya människorna jag mött säga att dom ägde det där huset.
"I'm sorry, but do I know you or something? 'cus I'm pretty sure I've never heard your voice before and I have no idea who owns this or that house,"
Hans blick slogs upp mot mig. Han kollade rakt in i mina ögon och för några få sekunder seglade en sorgsen och smärtsam skymtning förbi i hans bruna, mörka ögon.
"No..." sa han med en svag röst, inte alls lika elak eller kall som tidigare. Men det varade inte länge, för några sekunder öppnade han munnen och den där hemska rösten kom fram. "I'm Zayn,"
 
 
 
 
Flera timmar senare gick jag med hasande, trötta fötter längs en alldeles ödebelagd trottoar med inga som helst hus i närheten. Så fort som poliserna hade gett sig av så försvann Zayn - precis som jag trodde - utan ett ord som att t-ex poliserna åkt iväg för det hade jag ingen aning om innan jag reste mig upp ur hålet och såg efter honom gå med långa steg genom gräset. Då borstade jag av mina jordiga knän och kläder och gjorde detsamma, jag gick ut mot vägen och nu var jag här. Jag hade ingen som helst aning om det här var rätt väg hem men med det lilla jag kom ihåg från bilresan hit så kändes det mer rätt än vad det andra hållen gjorde. Jag visste egentligen inte vart jag skulle ta vägen, för hem kunde jag inte gå eller hem till någon annan för den delen. Vem hade jag nära mig som kunde ta hand om mig? Någon som inte skulle skrika ut mig och mitt påverkade huvud. Det enda alternativet jag kände till just nu var att jag fick sova i något gatuhörn och sedan gå hem imorgon bitti och säga att jag sovit hos Katy. 
Katy.
Vart höll hon hus? Låg hon i ett dike alldeles medvetslös eller var hon i trygga händer hos någon utav hennes punkvänner? Behövde hon min hjälp? Jag stannade tvärt i min vimsiga gång och försökte samla ihop tankarna. Även om jag inte hade någon som helst idé vart hon befann sig så kände jag att det bästa kanske var att gå tillbaka till huset. Kanske hade den där Zayn funnit Katy i någon garerob som hon hamnat i medan hon var sin på jakt efter presenten till mig? Även om Zayn inte verkade vara speciellt glad att han hjälpt mig vid hålet eller bara att veta av mig så kanske han ändå kunde hjälpa mig hitta min vän? Eller bara låta mig vila lite och sedan låta mig fixa till mig så jag kunde vara duglig till att visa mig framför min mor så hon inte skulle misstänka något.
Jag vände riktning och bestämde mig för att gå tillbaka men jag hann inte gå långt innan en silvrig sportbil körde upp bredvid trottoaren jag befann mig på. De tonade fönstrena rullade ner och en mörkhårig kille med en keps på huvudet tittade ut. Han kollade på mig medan en otydlig, låg röst hörde från baksäten i bilarna.
"You're Melanie, or?" frågade han och jag höjde mina ögonbryn. Mitt hjärta började pumpa snabbare och jag var redo att stamma fram något men jag hade inte chansen att svara innan han fortsatte. "My friend says that he knows you,". Bakdörren öppnas upp och några sekunder senare så befann sig Harry framför mig med ett lurigt leende på läpparna när han såg min ganska vettskrämda min. 
"Hello, love," sa han och bugade fånigt. 
"Harry, what are you doing?" ett skratt for ur mig.
"I wonder the same thing. Well, the question is directed to you, of course," 
"I'm on my way back to the frat house. I need to find Katy, I have no idea where she is but I need to ask that Zayn guy if she's there,"
"At Zayn's? No, she's at my place. You can follow us there?"
Jag nickade med ett tacksamt leende. "If it's alright?"
"'Course,"  Harry tog tag i min hand och drog med min in i den silvriga bilen. Han presenterade mig för föraren som hade namnet Charles och han var tydligen Harry's chaufför under sådana här dagar. 
"So, where did you hide? You don't seem to be arrested by the cops," Harry vände sig mot mig och kollade ner på min jordiga kropp efter att Zayn dragit ner mig i hålet.
"I was running on the field, then Zayn kinda dragged me down in a hole," Harry höjde ögonbrynen, sedan sänkte han dom. "I wasn't the person he thought I was, though,"  
"He thought you we're Katy. They always hide there together," sade Charles och kastade en blick bak på oss genom backspegeln. 
"Do they know eachother?" 
Charles skrattade som att det var helt uppenbart att dom kände varandra medan han stannade bilen, förmodligen framme vid Harrys ställe. "Yeah, they are like best friends,"
 
 
 --------------------
 
 
I'M SOOOOOOO SOO SO SOOORRY! (btw, sorry hade bild brist)
Alltså jag har haft så satans mycket i skolan att jag knappt har haft tid till att andas. Men guys, tänk, det är 1 månad kvar sen är vi saaaaved. Så galet skönt det ska bli att bara slappa. Dock kommer det vara One Direction konserterna de två dagarna efter skolavslutningen så det kanske inte blir så mycket sömn dom dagarna då men who cares. It's One Direction! Iaf, nu ska jag fortsätta med nästa kapitel och det skulle vara lite roligare att skriva om ni kommenterae vad ni tyckte eller bara något random! Hoppas ni gillade kapitlet som var galet kort. ♥

Kommentarer
Postat av: Märta

Grymt! Nu börjar det hända lite saker ;) dina kapitel, dina noveller, din blogg allt är bara BÄST!!! Åhhh så fantastiskt. xx

Mailen??:(

Svar: Åh tack kära du!! Den har jag totalt glömt bort, förlåt mig. Ska kika igenom det när jag har tid men just nu har jag fullt upp. :)x
directioneernovell.blogg.se

2014-05-26 @ 20:24:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackRSS 2.0